Sistem Martinngale

Sistem Martinngale

2015-06-16 10:22:26 - Braňo "Ace"

Na začetku vam ne preostane drugega, kot da se odločite za strategijo Martingale. Gre za legendarno in najbolj priljubljeno strategijo igralcev na vseh kontinentih. Nad njo se navdušujejo tako začetniki kot vztrajni igralci.

O tem, kakšni so bili začetki te strategije, bi pravzaprav lahko stavili. Po eni različici je njen izvor v 18. stoletju v Franciji, kjer so jo uporabljali pri igri z metom kovanca. Po drugi različici je njen začetnik lastnik londonske igralnice John Henry Martindale. Zaradi napačne izgovarjave njegovega priimka je strategija dobila ime Martingale. Najbrž ne bomo nikoli izvedeli, kako je dejansko nastala.

Kot je bilo že omenjeno, je strategija Martingale med igralci najbolj priljubljena, kar ne velja samo za igralce rulete. Razlog za njeno priljubljenost tiči v njeni preprosti in nezapletenosti. Ne zajema težkih izračunov, igralec pa vedno ve, pri čem je.

Načelo strategije Martingale

Načelo strategije je preprosto in izhaja iz teorije verjetnosti. Igralec začne s stavo v vrednosti 1 EUR, in sicer na katerokoli dano barvo, denimo črno. Pri nizu zaporednih zmag je višina stave odvisna zgolj od vas. Če izgubite, morate predhodno stavo podvojiti. Če torej stavite 1 EUR in izgubite, mora vaša naslednja stava na poljubno barvo znašati 2 EUR. Če znova izgubite, morate stavo podvojiti še enkrat, tokrat na 4 EUR. Tako nadaljujete, dokler ne zmagate. Pri tem sistemu bi morali biti na koncu posamezne serije v prednosti za znesek, ki ste ga stavili na začetku ( v našem primeru je to 1 EUR).

V seriji, v kateri v četrtem poskusu zadenete barvo, na katero ste stavili, se vaše stave zvrstijo na naslednji način: 1 + 2 + 4 + 8 = 15. Skupna stava je 15 EUR. 4. stava je znašala 8 EUR, dobitki pa 16 EUR, torej ste v prednosti za 1 EUR. Kako želite nadaljevati po zmagi, je odvisno od vas samih. Priporočamo vam, da zmeraj začnete od začetka.

Slabosti sistema Martingale

Seveda ima sistem Martingale tudi svoje slabosti. Največja slabost je možnost, da ste po nizu izgubljenih stav ob ves svoj denar približno pri 12. krogu stav, kar sicer statistično ni verjetno. Dandanes za številne igre velja tudi omejitev za stave. To pomeni, da je v igralnici ali pri določeni igri mogoče staviti le do določene vsote. Strategija Martingale zagotavlja 100-odstotni uspeh le, če imate na voljo neomejena sredstva. Na žalost pa to ni mogoče, zato morate pri igri imeti še kanček sreče.

Povzetek

Ta sistem ni pisan na kožo igralcem, ki niso vztrajni in ki si želijo hitre zmage. Od vsega se najbolj obrestuje vztrajnost, samodisciplina pa je tista, ki je najbolj potrebna. Vsi igralci ne morejo utrpeti celega niza izgub, ob tem pa še naprej povečevati svojih stav. Kdor čaka, dočaka.

Brezplačno preskusite priljubljene igre
Francoska ruleta Roulette NetEnt Igranje
Multi wheel roulette Roulette Microgaming Igranje
Premier Roulette Diamond Edition Roulette Microgaming Igranje

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih.

Se strinjam