Posebne stave pri ruleti s področjem »racetrack«

Posebne stave pri ruleti s področjem »racetrack«

2015-11-02 16:07:34 -

Ne glede na to, ali ruleto igrate redno ali občasno, ste pri tej igri gotovo že slišali za izraz Racetrack. Gre za razširjeno različico evropske/francoske rulete in zato so imena stav v francoščini.

Stave »racetrack« so tesno povezane s tako imenovanimi klicnimi stavami, ki so posebna vrsta razširjenih stav. Na igralni mizi je poleg običajnih elementov tudi posebno področje »racetrack«. Področje se tako imenuje zato, ker je podobno hipodromu, ovalni progi za konjske dirke. Oblika področja »racetrack« dejansko izjemno spominja na tradicionalni hipodrom.

Področje »racetrack« se uporablja kot množitelj stav, številke na njem pa so v enakem zaporedju kot na kolesu rulete. Najpogosteje so razdeljene v tri skupine, to pa omogoča dodatne vrste stav, ki se imenujejo stave na skupine številk. Oglejmo si vrste stav, ki jih je mogoče sklepati v področju »racetrack«.

Vrste posebnih stav v področju »racetrack« pri ruleti

Zunanja stran – Neighbours

Te vrste stav niso usmerjene na skupine številk, temveč neposredno na številke v zunanjem delu ovalnega področja »racetrack«. Žeton lahko položite na določeno številko, pri tem pa stava vključuje tudi sosednje številke. Število sosednjih številk, ki jih je mogoče vključiti, je odvisno od različice igre.

Notranja stran (stave na skupine številk)

Stave na skupine številk omogočajo, da stavite na eno od skupin številk na notranji strani. To pomeni, da lahko žetone polagate na linije med številkami v skupini, na katero stavite.

Voisins du Zero (oziroma serija 0/2/3)

Gre za skupino številk, ki so v soseščini ničle. Če želite skleniti stavo, položite 9 žetonov med naslednje številke: 0/2/3 (2 žetona), 4/7, 12/15, 18/21, 19/22, 25/26/28/29 (2 žetona), 32/35.

Tiers du Cylindre (oziroma serija 5/8)

Gre za skupino številk, ki ležijo nasproti ničle. Če želite skleniti stavo, položite 6 žetonov med naslednje številke: 5/8, 10/11, 13/16, 23/24, 27/30, 33/36.

Orphelins

Gre za skupino številk, ki jih na že omenjenih področjih ni (»orphelins« pomeni sirote). Če želite skleniti stavo, položite 5 žetonov na naslednji način: 1, 6/9, 14/17, 17/20, 31/34.

Posebne stave

Gre za posebne stave, ki pomenijo razširitev možnosti notranjih stav, in niso pogoste.

Jeu Zero

Gre za različico stave Voisins du Zero, pri kateri lahko na manj skupin številk stavite manj žetonov. Skupaj položimo samo 4 žetone, in sicer na naslednji način: 0/3, 12/15, 26, 32/35.

Final Bet

Gre za posebno stavo, pri kateri lahko stavite na številke od 1 do 9, hkrati pa tudi na vse številke, ki se končajo s tisto številko, na katero stavite. Če denimo stavite na številko 2, bodo žetoni razporejeni tudi na številke 12, 22 in 32.

Stave Racetrack se na začetku morda zdijo zapletene, vendar boste hitro ugotovili, da to sploh ni res. Poleg tega popestrijo običajne možnosti stav in omogočajo višje dobitke. Tveganje pri tem smo že omenili: s kopičenjem sklenjenih stav boste hitro v težavah, če izgubite večkrat zapored. Kljub temu pa priporočamo, da stave »racetrack« vsaj preskusite.

Pomembno pa je, da igrate previdno, saj so stave pomnožene. Če denimo stavite 3 € na skupino številk Voisins du Zero, pomeni, da ima vsak od 9 položenih žetonov vrednost 3 € oziroma skupno stavo v višini 27 €.

Brezplačno preskusite priljubljene igre
Francoska ruleta Roulette NetEnt Igranje
Multi wheel roulette Roulette Microgaming Igranje
Premier Roulette Diamond Edition Roulette Microgaming Igranje

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih.

Se strinjam