Strategija po Fibonacciju

Strategija po Fibonacciju

2015-06-23 11:28:44 - Braňo "Ace"

Ime Fibonacci nam najbrž vsem zveni znano, saj smo se z njim srečali v šoli pri matematiki, seveda pa ne v povezavi s strategijo za igranje rulete. Leonardo Bonacci, znan tudi kot Fibonacci, je bil v svojem času precej slaven. Zaradi njegove odprtosti danes namesto rimskih številk uporabljamo arabske. Igralci se mu lahko zahvalimo za priigrane lepe vsote denarja. To omogoča eno njegovih odkritij, in sicer tako imenovano Fibonaccijevo zaporedje.

Pri tem sistemu ne gre za nič težkega, oziroma povedano na kratko: vsaka naslednja številka v zaporedju je vsota vsaj dveh prejšnjih števil. Fibonaccijevo zaporedje (mimogrede, razvito je bilo na podlagi naročila za plačilo) izvira iz sveta narave, saj se to zaporedje števil pojavi denimo pri razporeditvi semen sončnic.

Načelo strategije po Fibonacciju

Fibonaccijevo zaporedje števil je naslednje:

1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987 ... itd. v neskončnost.

Če želite uporabljati strategijo po Fibonacciju, potrebujete list papirja ali nekaj, kamor si boste zapisovali posamezne stave, saj je treba malo računati.

Igra poteka takole:

Izberite barvo, na katero želite staviti. Stavo določite v skladu s Fibonaccijevim zaporedjem: začnite s stavo v višini 1 €. Če izgubite, si na seznam zapišite izgubljeni znesek. V naslednjem krogu igre znova stavite 1 € (naslednja številka v zaporedju, vsota 0 + 1). Če izgubite, si številko zapišite, v naslednjem krogu pa stavite 2 €. Če spet izgubite, izgubljeni znesek pripišite na konec zaporedja števil. To je videti takole: 1 + 1 + 2. V naslednjem krogu položite stavo v višini naslednjega števila v zaporedju: 3 €. Če znova izgubite, je niz videti takole: 1 + 1 + 2 + 3. Nato ponovno povečajte stavo glede na zaporedje: 5 € Če ponovno izgubite, bo vaš niz videti takole: 1 + 1 + 2 + 3 + 5.

Nato stavite 8 €. Če v tem krogu končno zmagate, prečrtajte zadnji dve številki v nizu. Zdaj je niz videti takole: 1 + 1 + 2. Nadaljujte s stavo v višini 3 €. Strategija je preprosta in jo lahko hitro usvojite. Obstaja več različic tega sistema, med njimi pa je najbolj znano Fibonaccijevo zaporedje treh ducatov. Toda učinek te strategije je mogoče izničiti z ukrepi za obvladovanje tveganja, zato je njena uporaba vedno težja.

Slabosti

Gre za konzervativno metodo, ki ima nekatere slabosti. Toda z eno zmago si vedno povrnete za prejšnji dve izgubi, kar – dolgoročno gledano – pomeni, da boste v plusu, če zmagate v več kot 33 % igranja igre. Če izmenično zmagujete in zgubljate, je lahko ta strategija brez konca. Druga težava so lahko omejitve zneskov stav na določeni igralni mizi. Če izgubite več kot 10-krat, tudi če to ni zaporedoma, boste morali polagati visoke stave, kar pa je dovoljeno le v redkih primerih.

Povzetek

Strategija po Fibonacciju je pisana na kožo gospodarnim igralcem, ki jim je ljubša počasnejša igra, za dinamične igralce pa je preveč zamudna. Njena prednost je, da ima igralec nadzor nad svojim denarjem in da ga pri igri ne porabi prehitro.

Brezplačno preskusite priljubljene igre
Francoska ruleta Roulette NetEnt Igranje
Multi wheel roulette Roulette Microgaming Igranje
Premier Roulette Diamond Edition Roulette Microgaming Igranje

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih.

Se strinjam