D’Alembertov sistem za igranje rulete

D’Alembertov sistem za igranje rulete

2016-03-14 09:34:59 - Braňo "Ace"

Sistem za igranje rulete, ki se imenuje tako kot kakšen znamenit francoski sir, je izjemno preprost, priljubljen pa je predvsem med igralci, ki nočejo preveč tvegati in ki radi igrajo varno. Zasnoval ga je znani francoski matematik in fizik Jean-Baptiste le Rond d’Alembert, po katerem se tudi imenuje.

D’Alembertova načela igranja

D’Alembertov sistem je razmeroma preprost. Na začetku se morda zdi zelo podoben sistemu Martingale, vendar so med njima pomembne razlike. Kot smo že omenili, omogoča ta sistem izjemno varno igranje.

Načelo sistema temelji na stavah na dogodke z razmerjem izplačila 1 : 1 (najpogosteje na rdečo/črno barvo ali liho/sodo številko). Igralec si preprosto izbere določeno stavo, nato pa samo spreminja njeno vrednost.

Igrati začnite tako, da stavite en sam žeton. Če izgubite, naslednjo stavo zvišajte za en žeton. Če vam uspe zmagati, lahko stavo znižate za en žeton. Ta preprosta strategija omogoča, da je pri zmagi dobitek večji kot izgubljeni znesek v primeru izgube.

Primer igre

D’Alembertov sistem je morda najbolje razložiti s primerom. Recimo, da si izberemo črno barvo in da stavimo samo nanjo. V takem primeru nadaljujemo skladno z navodili v nadaljevanju.

  • Stavimo 1 žeton na črno barvo. Izgubimo.
  • Stavimo 2 žetona na črno barvo in spet izgubimo. Zdaj smo izgubili 3 žetone.
  • V naslednjem krogu igre stavimo 3 žetone in znova izgubimo. Zdaj smo za 6 žetonov v minusu.
  • Stavimo 4 žetone in končno zmagamo. Še zmeraj smo v minusu, vendar zgolj za 2 žetona.
  • Stavimo 3 žetone in zmagamo. Zdaj smo 1 za žeton v plusu.
  • Stavimo 2 žetona in zmagamo. Na koncu imamo 3 žetone več kot na začetku, število zmag in izgub pa je enako.

Slabosti d’Alembertovega sistema

Tako kot vsak drug sistem za igranje rulete ima tudi d’Alembertov svoje slabosti. Treba je namreč imeti več potrpljenja, na začetku pa tudi več sredstev za igranje. Če že na začetku izgubite večkrat zapored, se lahko hitro znajdete v začaranem krogu negativnega finančnega stanja. Seveda pa se je tudi temu mogoče izogniti. Na začetku izberite zmeren znesek, saj bo tako tveganje za velike negativne vsote manjše, tudi če boste izgubili večkrat zapovrstjo.

Na splošno je d’Alembertov sistem priljubljen predvsem med občasnimi igralci rulete, ki bi radi skrbno nadzorovali svoja sredstva. Zanje ta strategija pomeni sprejemljivo tveganje in – dokler ji lahko sledijo – tudi način za preprečevanje večjih finančnih izgub. Sami priporočamo uporabo tega sistema v kombinaciji z drugimi.

Brezplačno preskusite priljubljene igre
Francoska ruleta Roulette NetEnt Igranje
Multi wheel roulette Roulette Microgaming Igranje
Premier Roulette Diamond Edition Roulette Microgaming Igranje

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih.

Se strinjam