Labouchérov sistem

Labouchérov sistem

2016-07-22 09:12:54 -

Poleg sistema Martingale je Labouchérov sistem nemara najbolj znan sistem za igranje rulete. Gre za preprosto strategijo za igranje rulete, ki temelji na črtanju števil v določenem številčnem zaporedju. Igralcu zato prideta prav svinčnik in list papirja.

Če ste mislili, da ta sistem izhaja iz Francije, boste presenečeni. Pripisujejo ga britanskemu aristokratu in politiku Henryju Du Pré Labouchéru, ki je svoje posebno zanimanje za sisteme za igranje rulete spremenil v odkritje novega.

Osnovno načelo tega sistema

Čeprav se Labouchérov sistem na prvi pogled morda zdi zapleten, to ne drži. Pravzaprav je izjemno preprost, potrebujete pa zgolj najosnovnejše matematično znanje. Najprej je treba izbrati poljubno številčno zaporedje, pri katerem je vsaka naslednja številka za 1 večja od prejšnje.

Po Labouchérovem sistemu nato pri posamezni stavi seštejete prvo in zadnjo številko zaporedja. Seštevek teh dveh številk torej določa višino stave. Če izgubite, zapišite ta seštevek na konec zaporedja, če pa zmagate, prečrtajte prvo in zadnjo številko zaporedja. Priporočamo, da Labouchérov sistem uporabljate pri stavah na eno od dveh možnosti (sodo / liho število, rdeča / črna barva), vendar ga nekateri igralci uporabljajo tudi pri stavah 1/3.

Primer igre z uporabo Labouchérovega sistema

Oglejte si simulirano igro z uporabo Labouchérovega sistema in videli boste, da je ta sistem res povsem enostaven.

  • Izberemo poljubno številčno zaporedje, na primer 1, 2, 3, 4, 5, 6, in stavimo na črno barvo. Naša prva stava znaša 1 + 6 = 7 €.
  • Kaj se zgodi, če zavrtimo kolo rulete in izgubimo? No, izgubimo 7 €. To število zapišemo na konec številčnega zaporedja. Zdaj imamo torej zaporedje: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.
  • Naša naslednja stava na črno barvo znaša 8 € (1 + 7).
  • Pri tem vrtljaju zmagamo in tako osvojimo 16 €. Ne pozabimo prečrtati prve in zadnje številke zaporedja. Zdaj imamo zaporedje: 2, 3, 4, 5, 6.
  • Stavimo ponovno. Glede na dano zaporedje stava ponovno znaša 8 € (2+6).
  • Recimo, da znova zmagamo. To pomeni, da je naših dodatnih 16 €. Še enkrat torej prečrtajmo prvo in zadnjo številko zaporedja. Ostanejo samo še tri številke: 3, 4 in 5.
  • Znesek naslednje stave bo ponovno 8 € (3+5). Nadaljujmo, dokler ne prečrtamo vseh številk zaporedja.

Kot vidite, je sistem mogoče brez težav osvojiti razmeroma hitro. Primeren je tudi za manj izkušene igralce.

Številne prednosti Labouchérovega sistema

Labouchérov sistem je med igralci priljubljen predvsem zato, ker je finančno manj zahteven kot denimo sistem Martingale, je pa tudi bolj »velikodušen«. Če si vzamete čas in izračunate svoje možnosti za zmago, boste ugotovili, da je 33-odstotna uspešnost pri igri dovolj, da ne boste izgubljali denarja. V praksi za poravnano stanje zadostuje, da zmagate pri eni od treh stav.

Ocena

Labouchérov sistem ima veliko prednosti, zato je med igralci izjemno priljubljen. Zaradi preprostosti, hitre uporabe in majhnega finančnega tveganja je odlično orodje za izboljšanje igranja. Toplo vam priporočamo, da ga preizkusite.

Brezplačno preskusite priljubljene igre
Francoska ruleta Roulette NetEnt Igranje
Multi wheel roulette Roulette Microgaming Igranje
Premier Roulette Diamond Edition Roulette Microgaming Igranje

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih.

Se strinjam