Sistem Paroli

Sistem Paroli

2015-06-29 08:55:19 - Braňo "Ace"

Sistem Paroli je ena od priljubljenih strategij za igranje rulete. Morda se vam bo zdela znana, saj je precej podobna uveljavljenemu sistemu Martingale. Marsikdo ji celo pravi obratni sistem Martingale ali protisistem Martingale. Strategiji se razlikujeta po tem, da pri sistemu Paroli stav ne povišujemo po tem, ko izgubimo, ampak po tem, ko zmagamo. To pomeni, da so stave vezane na pozitivni napredek, ne pa na negativnega, kot pri sistemu Martingale.

Če ste potrpežljiv igralec, ki zna obvladovati čustva, imate – dolgoročno gledano – s to strategijo lepe možnosti za uspeh.

Načelo strategije Paroli

Načelo sistema Paroli je izjemno preprosto. Stavite lahko, na kar želite, pomembno je le, da so možnosti za zmago v razmerju 50 : 50. V nasprotju z drugimi strategijami si lahko glede tega, na kaj želite staviti, premislite celo med samim igralnim nizom. Če torej v prvem krogu igre stavite na črno barvo, lahko v drugem mirno stavite na sodo število. Na sistem Paroli to sploh ne vpliva.

Na začetku stavite določen znesek, denimo 1 € na rdečo barvo, in vsakič ko zmagate, stavo podvojite. Staviti morate torej celoten znesek prejšnjih dobitkov plus znesek začetne stave. Če izgubite, znova vplačate stavo v višini 1 €. V celotnem nizu tako tvegate zgolj znesek začetne stave iz prvega kroga igre. Z dobitki bi morali vedno izravnavati izgube.

Najpomembnejši vidik te strategije je, da uvidite, kdaj morate nehati igrati, oziroma da veste, kdaj je niz pri koncu. Pomembno je, da število krogov, po katerih začnete znova, ni previsoko. Po zlatem pravilu je trikrat dovolj. To pomeni, da po vsaki tretji zmagi začnete znova, in sicer z vplačilom začetne stave, npr. 1 €. Kasneje lahko poskusite z nizom štirih iger.

Strategijo je mogoče pojasniti s pomočjo spodnje tabele:

Prva stava Druga stava Tretja stava Rezultat
1€, zmagate 2€, izgubite - 1€
1€, izgubite - 1€
1€, zmagate 2€, zmagate 4€, izgubite - 1€
1€, zmagate 2€, izgubite - 1€
1€, izgubite - 1€
1€, zmagate 2€, zmagate 4€, zmagate + 7€

Prednosti in slabosti

Največja slabost tega sistema je, da morate končati celoten trenutni niz, če želite biti v plusu. Če vam to ne uspe, izgubite znesek začetne stave. Kot je razvidno iz tabele, niza ni vedno mogoče končati. Po drugi strani pa osvojite lepo vsoto, če v nizu zmagate.

Povzetek

Igralna strategija Paroli je kljub slabostim izjemno priljubljena. Človeška psiha je izjemno močna in nekateri igralci žal ne morejo prekiniti dobrega niza – rečejo si: »Samo še eno igro,« in tako izgubijo težko priigrani denar. Če niste tak igralec, imate lepo priložnost, da igralnico zapustite z debelejšo denarnico.

Brezplačno preskusite priljubljene igre
Francoska ruleta Roulette NetEnt Igranje
Multi wheel roulette Roulette Microgaming Igranje
Premier Roulette Diamond Edition Roulette Microgaming Igranje

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih.

Se strinjam