Zabava z netradicionalnimi različicami rulete

Zabava z netradicionalnimi različicami rulete

2019-09-09 00:00:00 -

Elegantno in hkrati sproščeno. To sta značilnosti močno priljubljene igralniške rulete... Igre, ki jo je mogoče igrati na tisoče načinov. Povsem vseeno je, če načrtujete večer v prestižni igralnici, prijeten konec tedna s prijatelji ali pa preprosto želite uživati v sproščenem večeru doma – ruleta je primerna za vse.

Če mislite, da obstaja samo en dolgočasen in enoličen način igranja rulete ter da igra ne skriva nobenih presenečenje več, se ne bi mogli bolj motiti. V splošnem obstaja več različic rulete, od katerih so nekatere bolj primerne za začetnike, druge pa tudi za napredne igralce. Oglejmo si najbolj znane različice, ki jih lahko igrate.

Tri klasične različice rulete

Francoska ruleta velja za »mati« vseh različic rulete, ker iz nje izhajajo pravila za vse druge vrste. Njeni začetki segajo v Francijo, v 18. stoletje, kjer je takoj postala ena od najbolj priljubljenih igralniških iger.

Evropska ruleta je ena od najbolj znanih in najpogosteje igranih različic ne samo pri nas, ampak po celi Evropi. Temelji na francoski ruleti in ima skoraj enaka pravila igre. Prav tako kot francoska različica ima tudi evropska ruleta samo eno ničlo, zaradi česar je statistično bolj ugodna za igralce v primerjavi z ameriško ruleto (ki ima dve ničli).

Ameriška ruleta je na prvi pogled videti podobno kot druge različice, ključna razlika pa se nahaja v številu polj. Medtem ko imata tako francoska kot evropska različica po 37 polj, jih ima ameriška ruleta 38. Tako je zato, ker ima igra dvojno ničlo. To povečanje števila možnih izidov ima negativni vpliv na vaše možnosti, da igro končate z zmago. Prednost igralnice se pri tej različici poveča za 5,26 %.

Netradicionalne spletne igre z ruleto

Kot smo omenili že na začetku, govorimo o netradicionalnih igrah z ruleto, ki bi jim lahko rekli tudi mutacije.

Spingo

Spingo podjetja Microgaming je edinstvena igra s temo rulete, ki združuje dve zelo priljubljeni igri – ruleto in bingo. Načelo igre temelji na vlečenju žogic, ki se pojavijo na kolesu rulete. Vaš cilj je uganiti, katera številka bo prišla na vrsto in na kateri barvi bo pristala. Stavite lahko torej na barvo, pa tudi na lihe/sode številke, visoke/nizke številke in tako naprej.

Malo verjetno je, da boste Spingo našli v fizičnih igralnicah. Predvidevamo, da je bingo in ruleto v resničnem življenju na tak način težko združiti, zato je igra na voljo samo v spletnih igralnicah. Pravzaprav te igre v domačih igralnicah še nikoli nismo opazili.

Večkolesna ruleta

Že na prvi pogled je jasno, da to ni klasična ruleta, kot jo poznate. Večkolesna ruleta podjetja Microgaming vsebuje 8 rulet, ki se vrtijo hkrati. To pomeni, da je vaša igra 8-krat hitrejša in imate seveda 8-krat več možnosti za zmago v eni rundi. Ni nujno, da uporabite vseh 8 koles – igralec sam si izbere, s koliko kolesi želi igrati. Pri vsakem kolesu veljajo standardna pravila evropske rulete.

Iskreno povedano se nam ne sanja, kako bi lahko večkolesno ruleto uvedli v fizične igralnice, zato zgrabite priložnost, da jo preizkusite na spletu.

Kje lahko igrate ruleto?

Ruleto lahko igrate v fizičnih in spletnih igralnicah. Prve imajo omejeno število miz ter različic, ki jih ponujajo. V večini primerov boste našli samo klasične različice – evropske ali francoske rulete. Včasih ponujajo tudi ameriško ruleto, vendar so netradicionalne različice na voljo samo na spletu.

Kako uživati v netradicionalnih različicah rulete?

Psihično dobro počutje

Najboljši način za uživanje v različnih dejavnostih je, da jih izvajate, ko se psihično dobro počutite, in igre na srečo niso pri tem nobena izjema. Če se ne počutite dobro ali ste napeti, ne igrajte igralniških iger. Psihična nestabilnost ima lahko resne posledice... Morda resnejše, kot si predstavljate.

Ne igrajte, če:

  • ste depresivni ali zelo jezni
  • čutite kompulzivno potrebo po igri, ki je ne morete nadzorovati
  • ste živčni in neosredotočeni
  • ste utrujeni ali pod vplivom alkohola

Igranje rulete bo zabavno, če:

  • iščete zabavo in sprostitev
  • se želite razvedriti z igranjem igralniških iger
  • vas igranje razveseli in sprosti

Naučite se pravil posameznih iger

Pravilno igranje igralniških iger zahteva poznavanje njihovih pravil. Celo pri preprostih igrah je treba razumeti njihova načela in korake do zmage. Pravila rulete so zelo preprosta in celo začetniki jih hitro dojamejo.

Kljub temu si morate zapomniti, da se različne vrste rulete med seboj razlikujejo. To velja tudi za pravila posameznih iger. Če se odločite preizkusiti eno od netradicionalnih različic igre, se prepričajte, da pravila razumete, preden se igra začne.

Preizkušajte brezplačno

Niste prepričani, katero igro rulete izbrati, ali pa se preprosto bojite staviti v igrah, ki jih ne poznate dobro? Ni problema. Igre s temo rulete lahko preizkusite točno tukaj, povsem brezplačno. Videli boste, da ponujamo vse različice, ki se igrajo doma. Omogočajo vam, da jih preizkusite in ugotovite, kako v njih zmagati.

Želimo vam veliko zabave in mnogo odličnih zmag!

Brezplačno preskusite priljubljene igre
Francoska ruleta Roulette NetEnt Igranje
Multi wheel roulette Roulette Microgaming Igranje
Premier Roulette Diamond Edition Roulette Microgaming Igranje

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih.

Se strinjam