Miti in dejstva o ruleti

Miti in dejstva o ruleti

2017-08-18 12:51:39 - Braňo "Ace"

Pri nas je ruleta brez dvoma ena najbolj priljubljenih igralniških iger. Številni igralci jo imajo celo za neke vrste »neformalno« kraljico igralniških iger. Besedilo v nadaljevanju vas utegne zanimati ne glede na to, ali jo tudi sami radi igrate ali pa so vam ljubše druge igralniške igre. V nadaljevanju bomo predstavili 15 skrivnosti v zvezi z ruleto. Preberite naš prispevek, pa jih boste odkrili.

  1. Ruleta je ena najpreprostejših iger, kar jih je na voljo v igralnicah. Večina različic rulet omogoča 11 načinov za zmago in največ 161 možnosti stav.
  2. Matematična statistika je jasna. Za igralca je bistveno bolje, da igra evropsko ruleto kot ameriško. Razlog za to se skriva v tem, da ima slednja posebno polje 00, ki ga pri evropski različici ni. Zaradi tega je prednost igralnice pri ameriški ruleti 5,26-odstotna, pri evropski pa zgolj 2,7-odstotna.
  3. Ali menite, da imate 50-odstotno možnost za zmago, če stavite na barvo (črno/rdečo)? No, če mislite tako, se motite, saj ne upoštevate polja 0, ki je zelene barve. To pomeni, da je pri stavi na črno/rdečo barvo možnost za zmago samo 48,65-odstotna.
  4. Verjetnost, da se bo kroglica 10-krat zaporedoma ustavila na polju iste barve, je 1 : 1024. Toda v eni od igralnic v Bristolu so zabeležili izjemo, saj se je kroglica kar 36-krat zapored ustavila na polju rdeče barve.
  5. V igralnici Rio v Las Vegasu je bila številka 19 zmagovalna kar 7-krat zapored. Kakšna je verjetnost, da se to zgodi? Približno 1 proti 3 milijarde.
  6. Dandanes se dve ničli uporabljata samo pri ameriški ruleti, v preteklosti pa ni bilo tako. Ruleta z dvema ničlama se je prvič pojavila v Franciji. Prvotni namen tega je bil, da bi igralce odvrnili od obiskovanja pariških igralnic. V Monte Carlu so imele rulete še vedno samo eno ničlo.
  7. Mnogi menijo, da je končno številko mogoče določiti na podlagi tega, kam na igralni mizi najprej pade kroglica. To teorijo naj bi v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja s pomočjo računalnika potrdil Doyne Farmer.
  8. Ali se strategije za igranje rulete resnično obnesejo ali ne, je že bila tema številnih dolgih in vnetih razprav. Toda še nikomur ni uspelo zanesljivo dokazati (ali ovreči) trditve, da delujejo.
  9. Dolgoročno gledano, je med ženskami ruleta najbolj priljubljena igralniška igra. 46 % tistih, ki igrajo spletno ruleto, so ženske.
  10. Ian Fleming, avtor in »oče« Jamesa Bonda, je bil velik ljubitelj rulete. Pri igranju je vedno uporabljal Labouchérov sistem.
  11. Tudi sam James Bond je strasten igralec rulete. Morda ste opazili, da ima tudi svojo najljubšo številko, in sicer 17.
  12. Mimogrede, 17 je številka, ki jo igralci pri stavah najpogosteje izberejo, ni pa jasno, ali lahko to pripišemo Bondu. Sedemnajstici sledi številka 22, ki se je pojavila v slavnem filmu Casablanca.
  13. V Kaliforniji veljajo strogi zakoni o igrah na srečo, zato je tam nastala posebna različica rulete. Imenuje se kalifornijska ruleta, od drugih pa razlikuje po tem, da ima kolo namesto klasičnih številk karte. Na ta način se igralnice izognejo lokalnim zakonom o igrah na srečo.
  14. Beseda »ruleta« je francoskega izvora in jo lahko na grobo prevedemo kot »majhno kolo«.
  15. Nekoč je ameriška ruleta poleg dveh ničel imela še eno dodatno polje – orla. Toda s tem se je prednost igralnice nesorazmerno povečala in tri polja, ki niso prinašala dobitka, so številne igralce spravljala v obup, zato so igralnice polje z orlom hitro umaknile. Originalne rulete s tem poljem danes veljajo za pravo redkost in so pogosto v lasti zbirateljev.
Brezplačno preskusite priljubljene igre
Francoska ruleta Roulette NetEnt Igranje
Multi wheel roulette Roulette Microgaming Igranje
Premier Roulette Diamond Edition Roulette Microgaming Igranje

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih.

Se strinjam